Over onze overkappingen

Al jarenlang zijn wij ervaren in het plaatsen van overkappingen voor zwembaden waardoor de eigenaar jaarrond kan genieten van zwemplezier. Mede door onze ervaren installateurs, maar ook door onze hoge kwalitatieve standaard maken wij iedere cliënt tevreden met de nieuwe zwembadoverkapping. Wij nodigen u uit verder te lezen om meer te weten te komen over onze kwaliteit en hoe deze tot stand komt.

Basisconstructie

Ongeacht het model van uw keuze, ons assortiment is uitgerust met een perfecte basisconstructie:

 • Versterkte aluminium poedercoat-profielen
 • Transparant helder polycarbonaat voorzien van 1 kamer met een totale dikte van 10 mm en UV-filter
 • Afdichting tussen beglazing en profielen voorzien van EPDM rubber
 • Scharnierdeur of schuifdeur op een plaats naar keuze in de zij- of voorwanden
 • Semi-automatisch parkeersysteem geïntegreerd in de overkapping
 • Beveiligingssysteem tegen windstormen en -invloeden
 • Thermoplastische kunststof stroken die de ruimte tussen segmenten afsluit
 • Afsluitbaar met een sleutelslot.

Eventueel is een gedeeltelijk opklapbaar frontpaneel mogelijk waardoor de overkapping over obstakels als een trap of duikplank geschoven kan worden.

Beglazing en kwaliteit

Het gebruikte vulmateriaal is een polycarbonaat met een dikte van 10 mm inclusief UV-bescherming. Optioneel kan gekleurd polycarbonaat of massief polycarbonaat aangeboden worden. Dit is een helder type beglazing met een dikte van 4 mm. De constructie van onze zwembadoverkappingen is ontworpen door zeer ervaren ontwerpers en constructeurs. Aluminium profielen die gebruikt worden voor de overkappingen worden vervaardigd in de gerenommeerde bedrijven die u de zekerheid van onmiskenbare kwaliteit van het product geven. Op al onze zwembadoverkappingen zit er 36 maanden garantie op de constructie en montage, en 10 jaar garantie op het polycarbonaat.

Rails en beveiliging

De geluidsarme teflon wielen zijn voorzien van stofwerende en verchroomde roestvrije kogellagers om de rolweerstand zo goed mogelijk te minimaliseren. U zult verbaasd én enthousiast zijn over het gemak waarmee de overkapping over de geanodiseerde aluminium rails naast het zwembad geschoven kan worden. Daarnaast zorgt ervoor dat dit railsysteem, in combinatie met de winddichte constructie, afdichting met rubber, stormverankering en niet zichtbare RVS verbindingselementen ervoor dat deze zwembadoverkapping zeer veilig en beschermend is. Zowel voor u als uw familie, huisdieren of gasten.

Kleuren en houtlooks

De toegepaste aluminium profielen zijn verkrijgbaar in alle RAL-kleuren, wat betekent dat u keuze heeft uit meer dan 200 kleuren. Daarnaast is het mogelijk om de profielen in houtlook geleverd te krijgen voor een luxe uitstraling.

Uw wens staat centraal

Ons doel is het bieden van optimaal zwemplezier voor onze cliënten. Onze sterke kant is het samen zoeken naar uw speciale wensen en het vinden en realiseren van de optimale oplossing. Om daaraan tegemoet te komen zijn er diverse extra mogelijkheden, waaronder:

 • Kantelbare deur en/of een extra deur in het basiselement
 • Ophogen van de constructie tot een gewenste hoogte
 • Het verlengen van de rails
 • Het maken van een ongebruikelijk, uniek model
 • En nog veel meer andere mogelijkheden afhankelijk van uw wensen